Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Debrecenben tartották a második KRSzH focikupát

Debrecenben tartották a második KRSzH focikupát


„A focinak az az igaz értelme, amit egy egykori elismert debreceni református pedagógus, akit Karácsony Sándornak hívtak, úgy fogalmazott meg, hogy amikor pályára lépünk, akkor két dolog a fontos, az egyik, hogy nem kell mindenáron győzni, mert nem azért vagyunk a pályán, hanem azért, hogy a pálya másik felén lévőknek ne legyen olyan könnyű nyerni.”- mondta a szombati rendezvényen a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki megnyitó beszédében kiemelte azt is, hogy minden csapatjátékban az a lényeg, hogy azok, akik egy csapatban vannak, tudjanak egymásra számítani, akkor is amikor nem látják egymást.

alt

A megnyitó után kisorsolták a csapatokat és Bölcskei Gusztáv elvégezte a kezdőrúgást.

alt

Idén mind az öt szakkollégium képviseltette magát, két intézmény még lány csapatot is állított. A lányoknál és a fiúknál is a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium fiataljai nyertek, míg második helyen a lányoknál a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium diákjai, a fiúknál pedig a debreceni hallgatók végeztek, a fiúknál a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium csapata lett a harmadik.

alt

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSzH) teremlabdarúgó-tornáját először tavaly Miskolcon rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Akkor, a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium fiataljai győztek, így megnyerték a rendezés jogát is, ezért adhatott otthont a rendezvénynek a cívisváros.

alt

A debreceni csapatot a helyi Szakkollégium lelkipásztora vezette. Tóth József kiemelte, hogy a focikupa elsődleges célja a sportolás mellett az, hogy a Hálózat intézményeiben nevelkedő fiatalok találkozhassanak egymással, kötetlenül beszélgethessenek, és baráti kapcsolatokat építhessenek ki, hogy a jövőben együtt tudjanak dolgozni. Mindemellett a csapattagok közötti egység, összetartás kialakítását és a hit közös megélését is a legfontosabb célok között említette.

A tornán résztvevő fiatalok szintén a kapcsolatépítés lehetőségét tartották a focikupa legfőbb céljának, mindamellett, hogy sokat készültek is a versenyre.  

Szverle Szandra a szegedi kollégium hallgatója elmondta, hogy tavaly mikor a fiú csapatuknak szurkoltak döntötték el, hogy beneveznek ők is, egyrészt a mozgás, másrészt a többi fiatallal való találkozás miatt.

A focikupán a hallgatók mellett a Debreceni Református Egyházmegye lelkészei is pályára léptek, képviselve így a házigazda egyházmegyét és egyházkerületet. A mérkőzéseket a Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Szövetség két bírája vezette.

alt

A versenyt meglátogatta Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus püspök is, aki nem csak gratulált, hanem szurkolt is a fiataloknak.

A csapatok jövőre - mivel a nyíregyházi fiatalok győztek - a szabolcsi megyeszékhelyen találkoznak majd.

Fotók: Barcza János

 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.