Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

„Értékünk a közösségünk!” projekt nyitórendezvénye

   

Március 28-án tartottuk meg az EFOP 1.3.7-17-2017-00253 számú pályázat keretein belül nyitórendezvényünket a Missziós Irodánkban.

Köszöntőt mondott Makkai László a Cigánymissziós Iroda igazgatója, ahol ismertette a cigánypasztorációs tevékenységeket a Miskolci Egyházmegyében.

 

Sajtóközlemény - "Értékünk a közösségünk!" EFOP-1.3.7-17-2017-00253

   

Romákat célzó közösségfejlesztési projekt indul a Miskolci Egyházmegye egyházközségeiben

2019/04/08

 

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és konzorciumi partnere, a miskolci Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület európai uniós támogatást nyert az EFOP-1.3.7-17 számú felhívásra benyújtott pályázatával, mely a társadalmi kohézió erősítését célozza az egyházak közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével.

 

 

Meghívó - Értékünk a Közösségünk! Projektnyitó Rendezvény

   

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és konzorciumi partnere, a miskolci Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület európai uniós támogatást nyert az EFOP-1.3.7-17 számú felhívásra benyújtott pályázatával, mely a társadalmi kohézió erősítését célozza az egyházak közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével. Az EFOP-1.3.7-17 számú támogatási konstrukció keretében megvalósított célja a Miskolci Egyházmegye területén működő, cigánypasztorációs tevékenységet végző egyházi közösségek megerősítése, közösségfejlesztési és hátránykompenzációs kompetenciáik javítása, ezzel összefüggésben a hátrányos helyzetű romák közösségekbe való integrálása, mentális egészségének és öngondoskodási képességének javítása.

A nyitórendezvény célja, hogy a projekt megvalósításában közreműködők és a főbb érintettek megismerkedhessenek egymással és a projekt alapinformációival egyaránt.

 

Harmadik helyezés a cigány népismereti vetélkedőn

   

A hétvégén, Hajdúböszörményben megrendezett vetélkedőn a Görögkatolikus Roma Szakkollégium csapata dobogós helyen végzett

 

Choli Daróczi József emlékverseny - pályázati felhívás

   

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium pályázatot hirdet 8-17 év közötti fiatalok számára. A versenyen Choli Daróczi József egy-egy művét kell feldolgozni valamelyik művészeti ágban.

 

Szép volt Fiúk! – KRSZH Focikupa 2019

   

Idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a Keresztény Roma Szakkollégiumok közötti focikupa, melynek Debrecen adott otthont.

 

Készülj velünk az egyetemre!

   

Felsőoktatási Felkészítő Programot indít a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium középiskolás fiataloknak.

 

Évkezdő közösségi rendezvények

   

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös szervezésében évkezdő közösségi napokat tartottak Martonyiban és Rakacaszenden.

 

Pro Caritate díjas Egyházmegyénkben

   

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Balogh Győző Jánost Phd, a Rakacai Görögkatolikus Parókián szolgáló testvérünket. (HANGANYAGGAL FRISSÍTVE)

 

Cigánypasztoráció a görögkatolikus egyházban

   

A Vatikáni Rádió készített stúdióbeszélgetést Balogh Győző görögkatolikus helyettes lelkésszel.

 

Roma testvérek a cigánypasztorációról

   

Folytatódott a cigánypasztoráció iránt érdeklődők beszélgetéssorozata Hittudományi Főiskolán.

 

Tanodazárás Rakacaszenden

   

A rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda kétéves munkája zárult le október végén.

 

Nagyköveti látogatás a Szakkollégiumban

   

Dánia nagykövete, Kirsten Geelan kétnapos látogatást tett Miskolcon. Programja során látogatást tett a görögkatolikus roma szakkollégiumban is.

 

Pályaorientációs kirándulás Tanodásoknak

   

A rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda pályaorientációs kirándulásokat szervezett a diákoknak.

 

Tanodások énekversenye

   

Az Istenszülő tiszteletére rendeztek énekversenyt tanodásoknak Rakacaszenden.

 

 

"Nemadomfel-kirándulás" a fővárosban

   

Programokkal teli kirándulást tett lehetővé a Nem Adom Fel Alapítvány és a rakacaszendi parókia közös pályázata a fővárostól távolabb élőknek.

 

Ülj mellém! – KRSZH Tanévnyitó Konferencia

   

2018. szeptember 22-23. között került megrendezésre a KRSZH Tanévnyitó Konferencia Tatán, a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében.

 

Bűnbánat és megtérés

   

Szeptember 15-16-án tartották Máriapócson a katolikus cigány közösségek búcsúját.

 

Minden értetek van!

   

Elkezdődött a tanév a szakkollégiumban is.

 

Katolikus Cigány Közösségek Találkozója Máriapócson

   

„Családban, hitben, szeretetben, Mária tiszteletben” a mottója a találkozónak.

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.