Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Romák történelmével ismerkedtek cigánypasztorációs képzésen a résztvevők Sajópálfalán

   

A Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda támogatást nyert az „Értékünk a közösségünk” című támogatási kérelmével, melyet az EFOP-1.3.7., ”A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenysége bővítésével” című pályázati felhívásra nyújtott be. A 2019. márciusban indult projektbe olyan, a Miskolci Egyházmegye egyházközségeiben és egyházi intézményben dolgozó vagy önkénteskedő lelkészeket, munkatársakat, és lelkipásztori kisegítőket invitáltunk, akiket érdekel a közösségfejlesztés elmélete, módszertana, a társadalmi felelősségvállalás. 

Adventköszöntő ünnepség

   

Adventköszöntő ünnepségünket 2019. november 15-én rendeztük meg a Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában, Edelényben. Az ünnepségen több mint 100 fő vett részt. Az eseményt elsősorban a Miskolci Egyházmegye által fenntartott intézmények, tanodák számára rendeztük meg és az általános iskolai korosztályt vártuk. 

Felhívás - Cigánypasztorációs képzésben való részvételre

   

A Miskolci Egyházmegye által alapított Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda cigánypasztorációs képzést szervez a Miskolci Egyházmegye lelkipásztorainak, a helyi egyházközségekben és egyházi intézményekben dolgozó vagy önkénteskedő civileknek, lelkipásztori kisegítőknek, továbbá minden, a téma iránt érdeklődő, illetve a területen tevékenykedő személynek. Az összesen 60 órás képzéssorozatra 2019. szeptember és 2021. augusztus között 4 féléven át, félévente 15-15 órában fog sor kerülni a szakterület jeles képviselőinek bevonásával. 

Coaching jellegű műhelymunka zajlott az EFOP-1.3.7 közösségfejlesztési projekt keretében

   

A Miskolci Egyházmegye területéről érkező Egyházközségi vezetőknek tartott coaching-jellegű műhelymunkát a Dialóg Egyesület az „Értékünk a Közösségünk” elnevezésű, EFOP-1.3.7-17-2017-00253 azonosítószámú projekt keretében, melyet a Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és a Dialóg Egyesület közösen valósítanak meg.

 

Felvételi felhívás - Görögkatolikus Roma Szakkollégium

   

KIEMELT ÖSZTÖNDÍJ LEHETŐSÉG!

 

Ha úgy érzed, hogy felelős értelmiségiként tenni szeretnél a cigányság felemelkedéséért és a cigány-magyar együttélésért, valamint tagja szeretnél lenni egy jó közösségnek, köztünk a helyed!

 

„Értékünk a közösségünk!” projekt nyitórendezvénye

   

Március 28-án tartottuk meg az EFOP 1.3.7-17-2017-00253 számú pályázat keretein belül nyitórendezvényünket a Missziós Irodánkban.

Köszöntőt mondott Makkai László a Cigánymissziós Iroda igazgatója, ahol ismertette a cigánypasztorációs tevékenységeket a Miskolci Egyházmegyében.

 

Sajtóközlemény - "Értékünk a közösségünk!" EFOP-1.3.7-17-2017-00253

   

Romákat célzó közösségfejlesztési projekt indul a Miskolci Egyházmegye egyházközségeiben

2019/04/08

 

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és konzorciumi partnere, a miskolci Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület európai uniós támogatást nyert az EFOP-1.3.7-17 számú felhívásra benyújtott pályázatával, mely a társadalmi kohézió erősítését célozza az egyházak közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével.

 

 

Meghívó - Értékünk a Közösségünk! Projektnyitó Rendezvény

   

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott Görögkatolikus Cigánymissziós Koordinációs Iroda és konzorciumi partnere, a miskolci Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület európai uniós támogatást nyert az EFOP-1.3.7-17 számú felhívásra benyújtott pályázatával, mely a társadalmi kohézió erősítését célozza az egyházak közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével. Az EFOP-1.3.7-17 számú támogatási konstrukció keretében megvalósított célja a Miskolci Egyházmegye területén működő, cigánypasztorációs tevékenységet végző egyházi közösségek megerősítése, közösségfejlesztési és hátránykompenzációs kompetenciáik javítása, ezzel összefüggésben a hátrányos helyzetű romák közösségekbe való integrálása, mentális egészségének és öngondoskodási képességének javítása.

A nyitórendezvény célja, hogy a projekt megvalósításában közreműködők és a főbb érintettek megismerkedhessenek egymással és a projekt alapinformációival egyaránt.

 

Harmadik helyezés a cigány népismereti vetélkedőn

   

A hétvégén, Hajdúböszörményben megrendezett vetélkedőn a Görögkatolikus Roma Szakkollégium csapata dobogós helyen végzett

 

Choli Daróczi József emlékverseny - pályázati felhívás

   

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium pályázatot hirdet 8-17 év közötti fiatalok számára. A versenyen Choli Daróczi József egy-egy művét kell feldolgozni valamelyik művészeti ágban.

 

Szép volt Fiúk! – KRSZH Focikupa 2019

   

Idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a Keresztény Roma Szakkollégiumok közötti focikupa, melynek Debrecen adott otthont.

 

Készülj velünk az egyetemre!

   

Felsőoktatási Felkészítő Programot indít a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium középiskolás fiataloknak.

 

Évkezdő közösségi rendezvények

   

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös szervezésében évkezdő közösségi napokat tartottak Martonyiban és Rakacaszenden.

 

Pro Caritate díjas Egyházmegyénkben

   

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Balogh Győző Jánost Phd, a Rakacai Görögkatolikus Parókián szolgáló testvérünket. (HANGANYAGGAL FRISSÍTVE)

 

Cigánypasztoráció a görögkatolikus egyházban

   

A Vatikáni Rádió készített stúdióbeszélgetést Balogh Győző görögkatolikus helyettes lelkésszel.

 

Roma testvérek a cigánypasztorációról

   

Folytatódott a cigánypasztoráció iránt érdeklődők beszélgetéssorozata Hittudományi Főiskolán.

 

Tanodazárás Rakacaszenden

   

A rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda kétéves munkája zárult le október végén.

 

Nagyköveti látogatás a Szakkollégiumban

   

Dánia nagykövete, Kirsten Geelan kétnapos látogatást tett Miskolcon. Programja során látogatást tett a görögkatolikus roma szakkollégiumban is.

 

Pályaorientációs kirándulás Tanodásoknak

   

A rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda pályaorientációs kirándulásokat szervezett a diákoknak.

 

Tanodások énekversenye

   

Az Istenszülő tiszteletére rendeztek énekversenyt tanodásoknak Rakacaszenden.

 

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...