Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : FÉLÉVES „JELENTÉS” A HOMROGDI BARÁTSÁG-HÁZBÓL

FÉLÉVES „JELENTÉS” A HOMROGDI BARÁTSÁG-HÁZBÓL

A 2013/2014-es tanév több, jelentős változást hozott a Barátság-ház életében.

 


Az első ilyen nagy változást jelentette, hogy kiléptünk (csak helyileg) az iskola épületéből, azzal, hogy a volt falu-múzeum épületébe költözhettünk. Szeptembertől már itt kezdhettük meg az első foglalkozásokat.

A tavalyi tanévben egy szobát „birtokoltunk”, míg szeptembertől egy kertes házat kaptunk a Barátság-ház helyszínéül.

Az épület fűtését biztosítja egy gázkazán, ami mellett üzemeltethető a konyhai tevékenységekhez, sütés-főzéshez egy sparhelt. Tanév elején kezdtük meg a szobák falainak javítását, meszelését, festését, ablakpucolást, takarítást. Először az iskolából kölcsön kapott asztalokkal, polcokkal rendezkedtünk be. Függönyöket a gyerekekkel közösen varrtunk, vasaltunk. Ez jó lehetőséget biztosított arra, hogy a munkajellegű tevékenységeken belül a lányok tanulhattak varrógéppel varrni, és sokaknak újdonságot jelentett a vasalás is. A ház felszerelését két részletben, két alkalommal vásároltuk meg és szállítottuk házhoz. Az előzetes terveknek megfelelően, mindent lapra-szerelten vásároltunk, így a vásárlását követően elkezdődhetett a szerelés hosszú, bár rendkívül izgalmas folyamata.

Sok széket, asztalt, polcot, szekrényt terveztünk, csavaroztunk, állítottunk össze, amiben a gyerekek nagyon lelkesek voltak, hiszen a „saját környezetünket, életterünket” állíthattuk össze közösen.

A szobák rendbetétele után, még a konyha falának kijavítása, újrafestése következett. Ezeket a munkálatokat követően rendeztük be a helyiséget, amit a két csoport közösen használ és több vendéglátást is bonyolítottunk már le itt, Irénke néni segítségével. Ez a közös étkezések helyszínéül szolgáló konyha biztosítja leginkább a ház „melegét”.

A program alapfeladatként határozza meg a családi életre nevelés fontosságát, ennek szerves része a ház körüli teendők ellátása, takarítása, a kert gondozása.

Az első félévben több célunk megvalósításába is belekezdtünk és ezek folytatása mellett több feladat elindítása is vár ránk a második félévben. Továbbra is kérjük a Gondviselés segítségét munkánkhoz és hálát adunk eddigi segítő jelenlétéért. 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...