Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : FÉLÉVES „JELENTÉS” A HOMROGDI BARÁTSÁG-HÁZBÓL

FÉLÉVES „JELENTÉS” A HOMROGDI BARÁTSÁG-HÁZBÓL

A 2013/2014-es tanév több, jelentős változást hozott a Barátság-ház életében.

 


Az első ilyen nagy változást jelentette, hogy kiléptünk (csak helyileg) az iskola épületéből, azzal, hogy a volt falu-múzeum épületébe költözhettünk. Szeptembertől már itt kezdhettük meg az első foglalkozásokat.

A tavalyi tanévben egy szobát „birtokoltunk”, míg szeptembertől egy kertes házat kaptunk a Barátság-ház helyszínéül.

Az épület fűtését biztosítja egy gázkazán, ami mellett üzemeltethető a konyhai tevékenységekhez, sütés-főzéshez egy sparhelt. Tanév elején kezdtük meg a szobák falainak javítását, meszelését, festését, ablakpucolást, takarítást. Először az iskolából kölcsön kapott asztalokkal, polcokkal rendezkedtünk be. Függönyöket a gyerekekkel közösen varrtunk, vasaltunk. Ez jó lehetőséget biztosított arra, hogy a munkajellegű tevékenységeken belül a lányok tanulhattak varrógéppel varrni, és sokaknak újdonságot jelentett a vasalás is. A ház felszerelését két részletben, két alkalommal vásároltuk meg és szállítottuk házhoz. Az előzetes terveknek megfelelően, mindent lapra-szerelten vásároltunk, így a vásárlását követően elkezdődhetett a szerelés hosszú, bár rendkívül izgalmas folyamata.

Sok széket, asztalt, polcot, szekrényt terveztünk, csavaroztunk, állítottunk össze, amiben a gyerekek nagyon lelkesek voltak, hiszen a „saját környezetünket, életterünket” állíthattuk össze közösen.

A szobák rendbetétele után, még a konyha falának kijavítása, újrafestése következett. Ezeket a munkálatokat követően rendeztük be a helyiséget, amit a két csoport közösen használ és több vendéglátást is bonyolítottunk már le itt, Irénke néni segítségével. Ez a közös étkezések helyszínéül szolgáló konyha biztosítja leginkább a ház „melegét”.

A program alapfeladatként határozza meg a családi életre nevelés fontosságát, ennek szerves része a ház körüli teendők ellátása, takarítása, a kert gondozása.

Az első félévben több célunk megvalósításába is belekezdtünk és ezek folytatása mellett több feladat elindítása is vár ránk a második félévben. Továbbra is kérjük a Gondviselés segítségét munkánkhoz és hálát adunk eddigi segítő jelenlétéért. 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.