Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Álmodtak egy világot maguknak! – kiállítás hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból a miskolci Művészetek Házában

Álmodtak egy világot maguknak! – kiállítás hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból a miskolci Művészetek Házában

Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában.

 

 

 


Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában. A Miskolci Apostoli Exarchátus fenntartásában működő Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium cigánymissziós programok megvalósítására Nemzeti Kulturális Alapból miniszteri támogatásban részesült. A másféléves programsorozat egyik elemeként a Kollégium rajzpályázatot hirdetett az exarchátus fennhatósága alá tartozó településein élő hátrányos helyzetű gyermekek számára „Álmodtam egy világot magamnak!” címmel. 

A felhívásra több, mint nyolcvan szebbnél-szebb munka érkezett Miskolcról és a környező településekről, Arnótról, Edelényből, Homrogdról és Szendrőből, de érkezett munka Tállyáról és Sátoraljaújhelyből is. 

A beérkezett munkákat nem volt egyszerű értékelni. Hiszen minden egyes műnek története és üzenete volt. A gyerekek álmait tükrözte az, amit papírra vetettek. Többen jelenüket és jövőjüket, néhányan pedig egy békésebb, meseszerű világot tártak elénk.

A zsűritagok, azaz főtisztelendő Szemerszki Mihály atya, a Miskolci Apostoli Exarchátus oktatási referense, Balogh Tibor grafikus és Vári Zsolt festőművész értékelték a munkákat korcsoportok szerinti bontásban. A kiállítás megnyitón került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére.

 

I.

10-11

évesek

DARMÓ PATRÍCIA

HOMROGD

I. HELYEZETT

BUDA NATÁLIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

BANCSÓK ALEX

HOMROGD

III. HELYEZETT

II.

12-13

évesek

BUDAI KATALIN

EDELÉNY

I. HELYEZETT

LAKATOS DINA

MISKOLC

II. HELYEZETT

SZAMKÓ ZSOLT

MISKOLC

III. HELYEZETT

III.

14-15

évesek

KÓTAI NIKOLETTA

MISKOLC

I. HELYEZETT

TÓTH MÁRK

MISKOLC

II. HELYEZETT

BUDAI EVELIN

ARNÓT

III. HELYEZETT

IV.

16-18

évesek

TAMÁSI FANNI

BUDAPEST

I. HELYEZETT

SZAJKÓ KLAUDIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

ORGONA ROLAND

SÁTORALJAÚJHELY

III. HELYEZETT

különdíj

NAGY SZIDÓNIA

EDELÉNY

 

 

A díjazottak ajándékcsomagot kaptak, mely képes bibliából, társasjátékból és rajzkészletből állt. Továbbá minden gyermek, akinek munkája kiállításra került, könyvjutalomban részesült.

A szombati kiállítás megnyitó ünnep volt, ahol a főszereplők azok a nehéz sorsú gyermekek voltak, akik mertek álmodni és merték azt megmutatni a világnak.

A legszebb negyven mű 2014. április 4-ig tekinthető meg a miskolci Művészetek Háza galériájában.

 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.