Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Álmodtak egy világot maguknak! – kiállítás hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból a miskolci Művészetek Házában

Álmodtak egy világot maguknak! – kiállítás hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból a miskolci Művészetek Házában

Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában.

 

 

 


Hátrányos helyzetű gyermekek munkáiból nyílt kiállítás 2014. március 29-én a miskolci Művészetek Házában. A Miskolci Apostoli Exarchátus fenntartásában működő Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium cigánymissziós programok megvalósítására Nemzeti Kulturális Alapból miniszteri támogatásban részesült. A másféléves programsorozat egyik elemeként a Kollégium rajzpályázatot hirdetett az exarchátus fennhatósága alá tartozó településein élő hátrányos helyzetű gyermekek számára „Álmodtam egy világot magamnak!” címmel. 

A felhívásra több, mint nyolcvan szebbnél-szebb munka érkezett Miskolcról és a környező településekről, Arnótról, Edelényből, Homrogdról és Szendrőből, de érkezett munka Tállyáról és Sátoraljaújhelyből is. 

A beérkezett munkákat nem volt egyszerű értékelni. Hiszen minden egyes műnek története és üzenete volt. A gyerekek álmait tükrözte az, amit papírra vetettek. Többen jelenüket és jövőjüket, néhányan pedig egy békésebb, meseszerű világot tártak elénk.

A zsűritagok, azaz főtisztelendő Szemerszki Mihály atya, a Miskolci Apostoli Exarchátus oktatási referense, Balogh Tibor grafikus és Vári Zsolt festőművész értékelték a munkákat korcsoportok szerinti bontásban. A kiállítás megnyitón került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére.

 

I.

10-11

évesek

DARMÓ PATRÍCIA

HOMROGD

I. HELYEZETT

BUDA NATÁLIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

BANCSÓK ALEX

HOMROGD

III. HELYEZETT

II.

12-13

évesek

BUDAI KATALIN

EDELÉNY

I. HELYEZETT

LAKATOS DINA

MISKOLC

II. HELYEZETT

SZAMKÓ ZSOLT

MISKOLC

III. HELYEZETT

III.

14-15

évesek

KÓTAI NIKOLETTA

MISKOLC

I. HELYEZETT

TÓTH MÁRK

MISKOLC

II. HELYEZETT

BUDAI EVELIN

ARNÓT

III. HELYEZETT

IV.

16-18

évesek

TAMÁSI FANNI

BUDAPEST

I. HELYEZETT

SZAJKÓ KLAUDIA

MISKOLC

II. HELYEZETT

ORGONA ROLAND

SÁTORALJAÚJHELY

III. HELYEZETT

különdíj

NAGY SZIDÓNIA

EDELÉNY

 

 

A díjazottak ajándékcsomagot kaptak, mely képes bibliából, társasjátékból és rajzkészletből állt. Továbbá minden gyermek, akinek munkája kiállításra került, könyvjutalomban részesült.

A szombati kiállítás megnyitó ünnep volt, ahol a főszereplők azok a nehéz sorsú gyermekek voltak, akik mertek álmodni és merték azt megmutatni a világnak.

A legszebb negyven mű 2014. április 4-ig tekinthető meg a miskolci Művészetek Háza galériájában.

 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...