Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Melyik a Te utad? Ez a mi utunk....

Melyik a Te utad? Ez a mi utunk....

Élményekben gazdag hétvégét tudhattunk magunkénak az idei évben is megrendezett Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat „Melyik a Te utad?” című konferencia hétvégén.


A helyszínt tekintve országunk legszebb táján a Balaton környékén pontosabban, Balatonszárszó gyönyörű kilátásában és csodás környezetében gyönyörködhettünk. A hétvégi ellátásunkat a balatonszárszói SDG Konferencia központ biztosította számunkra, ahol az álltaluk biztosított ellátás és a személyzet is megfelelő munkát végzett.

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Emberi Erőforrások minisztere, Balog Zoltán is köztünk volt. Különösen nagy örömünkre szolgált, hogy Dr. Orosz Atanáz a Miskolci Apostoli Exarchátus püspöke is megtisztelt minket jelenlétével, és oly sok teendői mellett, ránk is szánt időt. Ezúton is szeretnénk megköszönni, Atanáz püspök atya bölcs és szeretetteljes útmutató szavait.

A programokat tekintve rendkívül hosszú és érdekes programokban volt részünk. Mint minden évben ez évben is közös filmnézéssel kezdtünk. A programok során sor került a szakkollégiumokból egy hallgató díjazására, aki az „év szakkollégista díját kapta meg”. A díjakat Balog Zoltán Miniszter Úr adta át. Az egyik legérdekesebb és leghasznosabb feladatunk az volt, hogy alkossunk „Roma Brand”-et. Ez talán Európa szerte egy egyedülálló programot jelentett. Trénerek által több csoportot alkottunk, minden szakkollégiumból kb. 2 főt jelentett, így egy csoport körül belül 10 főből állt. Minden csoport egy-egy emberi tulajdonságot kapott, majd ezután a különböző tulajdonságokat kellett pozitív tartalommal feltölteni. Mindezzel az volt a célunk, hogy a roma társadalmat, embereket pozitív, illetve valós oldalról közelítsük meg. Például megkaptuk az a szót, hogy alkalmazkodó, ezt az emberi tulajdonságot kellett bemutatni, úgy hogy a roma emberekről pozitív képet alkossunk. A feladat különböző fázisokból állt. Fogalmat kellett alkotni a tulajdonságokkal kapcsolatban, majd egy rövid esszében bemutatni, plakátot kellett róla készíteni, valamint egy 2-3 percig terjedő kis jelenetet kellet előadnunk. Minderre 80 percünk volt.  Hosszadalmas volt mire minden csoport elkészült és előadta, de végeredményben nagyon eredményes munkát tudhattunk magunk mögött.

Természetesen a hétvégénk nem csak komoly feladatok sokaságából állt, hanem szórakozásból is.  Így mindannyian megmutathattuk, hogy képesek vagyunk komoly feladatok elé nézni, s mindezt eredményesen teljesíteni, valamint együtt önfeledten szórakozni.

Mindannyiunk nevében szeretném megköszönni, hogy a szakkollégium tagjai lehetünk, hogy ezen a nagyszerű hétvégén részt vehettünk, valamint, hogy esélyt nyújtanak számunkra, hogy e csodálatos cél érdekében közösen együtt működhetünk. Valamint külön köszönet illeti az Emberi Erőforrás Minisztériumának munkatársait, hogy sok teendőik és kevés idejük ellenére létrehozták számunkra ezen eseményt.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...