Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Melyik a Te utad? Ez a mi utunk....

Melyik a Te utad? Ez a mi utunk....

Élményekben gazdag hétvégét tudhattunk magunkénak az idei évben is megrendezett Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat „Melyik a Te utad?” című konferencia hétvégén.


A helyszínt tekintve országunk legszebb táján a Balaton környékén pontosabban, Balatonszárszó gyönyörű kilátásában és csodás környezetében gyönyörködhettünk. A hétvégi ellátásunkat a balatonszárszói SDG Konferencia központ biztosította számunkra, ahol az álltaluk biztosított ellátás és a személyzet is megfelelő munkát végzett.

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Emberi Erőforrások minisztere, Balog Zoltán is köztünk volt. Különösen nagy örömünkre szolgált, hogy Dr. Orosz Atanáz a Miskolci Apostoli Exarchátus püspöke is megtisztelt minket jelenlétével, és oly sok teendői mellett, ránk is szánt időt. Ezúton is szeretnénk megköszönni, Atanáz püspök atya bölcs és szeretetteljes útmutató szavait.

A programokat tekintve rendkívül hosszú és érdekes programokban volt részünk. Mint minden évben ez évben is közös filmnézéssel kezdtünk. A programok során sor került a szakkollégiumokból egy hallgató díjazására, aki az „év szakkollégista díját kapta meg”. A díjakat Balog Zoltán Miniszter Úr adta át. Az egyik legérdekesebb és leghasznosabb feladatunk az volt, hogy alkossunk „Roma Brand”-et. Ez talán Európa szerte egy egyedülálló programot jelentett. Trénerek által több csoportot alkottunk, minden szakkollégiumból kb. 2 főt jelentett, így egy csoport körül belül 10 főből állt. Minden csoport egy-egy emberi tulajdonságot kapott, majd ezután a különböző tulajdonságokat kellett pozitív tartalommal feltölteni. Mindezzel az volt a célunk, hogy a roma társadalmat, embereket pozitív, illetve valós oldalról közelítsük meg. Például megkaptuk az a szót, hogy alkalmazkodó, ezt az emberi tulajdonságot kellett bemutatni, úgy hogy a roma emberekről pozitív képet alkossunk. A feladat különböző fázisokból állt. Fogalmat kellett alkotni a tulajdonságokkal kapcsolatban, majd egy rövid esszében bemutatni, plakátot kellett róla készíteni, valamint egy 2-3 percig terjedő kis jelenetet kellet előadnunk. Minderre 80 percünk volt.  Hosszadalmas volt mire minden csoport elkészült és előadta, de végeredményben nagyon eredményes munkát tudhattunk magunk mögött.

Természetesen a hétvégénk nem csak komoly feladatok sokaságából állt, hanem szórakozásból is.  Így mindannyian megmutathattuk, hogy képesek vagyunk komoly feladatok elé nézni, s mindezt eredményesen teljesíteni, valamint együtt önfeledten szórakozni.

Mindannyiunk nevében szeretném megköszönni, hogy a szakkollégium tagjai lehetünk, hogy ezen a nagyszerű hétvégén részt vehettünk, valamint, hogy esélyt nyújtanak számunkra, hogy e csodálatos cél érdekében közösen együtt működhetünk. Valamint külön köszönet illeti az Emberi Erőforrás Minisztériumának munkatársait, hogy sok teendőik és kevés idejük ellenére létrehozták számunkra ezen eseményt.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.