Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Cigányok a Kárpát-medencében

Cigányok a Kárpát-medencében

A cigány-magyar együttélés ma Magyarországon súlyos társadalmi konfliktus. Mindaddig az is lesz, míg nem ismerjük meg jobban a cigányság történelmét, kultúráját. Erre tettek kísérletet 2011. november 17-én egynapos konferencia keretében. A helyszínt a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium biztosította, Miskolctapolcán. Az esemény házigazdája a szakkollégium igazgatója, Makkai László atya volt.

A négy szakaszból álló előadássorozatot Nagy Pál történész és romológus tartotta, aki a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudányi Kar munkatársa, valamint vendégelőadó a Pécsi Tudományegyetem Romológiai Tanszékén. A cigányság területén végzett kutatásai kiemelkedőek, tudományos művei meghatározóak a romológiában.

A konferencia szervezésének nem az volt a célja, hogy a napjainkban aktuális társadalmi problémákra keressünk választ. Az előadássorozat a cigányság történetére, néprajzi és kulturális különbségeire fektette a hangsúlyt. Ahhoz, hogy szociális téren eredményeket tudjunk elérni, a cigány-magyar együttélést pozitív irányba tereljük, elengedhetetlen e nép történeti áttekintése. Nagy Pál kihangsúlyozta, hogy a cigányság múltját, beleértve a néprajzi és kulturális dimenziót is, nem általánosságban, hanem lokálisan, kisközösségekre bontva kell elemeznünk. A konferencián a kérdésben érintett szakemberek, cigánypasztorációval foglalkozó, görögkatolikus atyák, hitoktatók és a téma iránt érdeklődők vettek részt. A jelenlévők közt volt Atanáz püspök is.

A rendezvény lehetőséget nyújtott a jelenlevők számára, hogy elősegítsék a cigány közösségek belső törvényszerűségeinek megértését és befogadását.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.