Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Cigányok a Kárpát-medencében

Cigányok a Kárpát-medencében

A cigány-magyar együttélés ma Magyarországon súlyos társadalmi konfliktus. Mindaddig az is lesz, míg nem ismerjük meg jobban a cigányság történelmét, kultúráját. Erre tettek kísérletet 2011. november 17-én egynapos konferencia keretében. A helyszínt a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium biztosította, Miskolctapolcán. Az esemény házigazdája a szakkollégium igazgatója, Makkai László atya volt.

A négy szakaszból álló előadássorozatot Nagy Pál történész és romológus tartotta, aki a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudányi Kar munkatársa, valamint vendégelőadó a Pécsi Tudományegyetem Romológiai Tanszékén. A cigányság területén végzett kutatásai kiemelkedőek, tudományos művei meghatározóak a romológiában.

A konferencia szervezésének nem az volt a célja, hogy a napjainkban aktuális társadalmi problémákra keressünk választ. Az előadássorozat a cigányság történetére, néprajzi és kulturális különbségeire fektette a hangsúlyt. Ahhoz, hogy szociális téren eredményeket tudjunk elérni, a cigány-magyar együttélést pozitív irányba tereljük, elengedhetetlen e nép történeti áttekintése. Nagy Pál kihangsúlyozta, hogy a cigányság múltját, beleértve a néprajzi és kulturális dimenziót is, nem általánosságban, hanem lokálisan, kisközösségekre bontva kell elemeznünk. A konferencián a kérdésben érintett szakemberek, cigánypasztorációval foglalkozó, görögkatolikus atyák, hitoktatók és a téma iránt érdeklődők vettek részt. A jelenlévők közt volt Atanáz püspök is.

A rendezvény lehetőséget nyújtott a jelenlevők számára, hogy elősegítsék a cigány közösségek belső törvényszerűségeinek megértését és befogadását.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...