Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Keresztény Roma Női Mozgalom – A roma nők helyzete a családokban

Keresztény Roma Női Mozgalom – A roma nők helyzete a családokban

2013. szeptember 20-án a sajópálfalai zarándokházban a Miskolci Apostoli Exarchátus Cigánypasztorációs Bizottságának szervezésben találkozhattak a cigány hívek a Boldog Ceferino Alapítvány elnökével Kissné Oláh Anitával és három kísérőjével, akik a roma családokban élő nők helyzetéről tettek tanúságot.


Kissné Oláh Anita az előadását egy biblia idézettel kezdete a Teremtés könyvéből:     ,,Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket." (Ter 1,28.) Mindezt úgy értelmezte, hogy katolikus keresztényként világviszonylatban egy nagycsalád része vagyunk. Amikor a romák integrációjáról beszélünk, akkor ez a legfontosabb szempont. Hiszen elsősorban keresztény emberek vagyunk, Isten képmásai és csak utána számít, hogy férfiak vagy nők, idősek vagy fiatalok, romák vagy nem romák vagyunk.  

A cigány misszióval kapcsolatban megjegyezte, hogy minden keresztény misszió forrása az Isten szeretete, mely fiában, Jézus Krisztusban lett láthatóvá. A keresztények egyesülnek az Atya emberek iránti szeretetének útján.

A roma és nem-roma kommunikáció javítása érdekében mindkét oldalnak tennie kell a  közösség szintjén. Ha megszólítunk egy romát és beszélgetni kezdünk, akkor az már az integráció megvalósulása kicsiben. Ezután felsorolta a roma közösség pozitív tulajdonságait, mint az Istenszeretet, Szűz Mária tisztelete, az élet elfogadása, a gyermekszeretet, a zenei kultúra magas szintű művelése, a családok összetartása. A romák között ismeretlen fogalom a hajléktalanság, mert a családban mindenkinek helye van.

A találkozónk második felében három élettörténetet hallgathattak meg a hívek, amelyből mindannyian erőt meríthettek, hogy a jó Istennek végtelen a kegyelme, minden kereszthez ad erőt és nincs olyan reménytelen élethelyzet, amelyből Isten segítségével ne lehetne felállni és tovább menni.

 A találkozó egy nagyon hasznos és tapasztalatokban gazdag délutánt adományozott minden jelenlévőnek Sajópálfalán, amelyből erőt meríthettek a roma és nem-roma párbeszéd aktív folytatásához is.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.