Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Szolgálat-hűség-kitartás

Szolgálat-hűség-kitartás

Ezzel a mottóval került megrendezésre 2013. május 4-én Sajópálfalán Makkai László atya vezetésével az „Önkéntesség a cigánypasztorációban” elnevezésű munkatárs-képzés.


A rendezvény délelőtt 10 órakor imádsággal kezdődött. Több településről érkeztek roma származású emberek papjaikkal együtt. Nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadásokat:

Péter Mónika, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium közösségi szolgálat koordinátora a szakkollégiumban működő közösségi szolgálatról tartott előadást. Elmondta, hogy a szakkollégisták mely területeken segítik a rászorulókat, s hogy a kötelező óraszámon túl teljesítenek: ami azért nagy öröm, mert ebből az látszik, hogy ez nem egyszerűen kötelességteljesítés részükről, hanem a segíteni akarás motiválja őket.

Juhász Géza homrogdi és Bodolóczki Emil mikóházi parókusok elmondták, hogy egyházközségükben hogyan élik keresztény életüket a cigány származású hívek.

A kegytemplomban végzett imaóra utáni közös ebéd végén egy jó beszélgetés közben sok érdekes dolgot tudtak meg egymásról a jelenlévők. Fél kettőkor került sor a Hajdúdorogi Egyházmegye cigányügyi megbízottjának, Juhász Évának előadására: „Együtt Isten tenyerén – az esélyteremtés szerepvállalói” címmel. Szavai sokakat rádöbbentettek arra, hogy mennyi erő, s ahogy a rendezvény mottója is mondja, szolgálat, hűség és kitartás szükséges ahhoz, hogy a nem roma származású emberek felvállalják a cigánypasztorációs munkát, és eredményesen tudják azt végezni.

Makkai László atya, az Exarchátus cigánymissziós elképzeléseiről beszélt: elmondta, milyen tervekkel, programokkal szeretné segíteni a cigányságot az Exarchátus.

Délután 3 órakor a Homrogdi Egyházi Kórus következett, amelyet Mogyoró Dezsőné, a kórus egyik tagja mutatott be. Elmondta a kórus megalakulásának történetét, és bemutatta a gyermek-kórust is. Először a gyerekeket hallgathatták meg a képzés résztvevői. Ezután Mogyoró Rudolfné, a felnőttkórus tagja tett tanúságot arról, hogyan éli keresztény életét. A program zárásaként a kórus szolgált énekével

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.