Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Szolgálat-hűség-kitartás

Szolgálat-hűség-kitartás

Ezzel a mottóval került megrendezésre 2013. május 4-én Sajópálfalán Makkai László atya vezetésével az „Önkéntesség a cigánypasztorációban” elnevezésű munkatárs-képzés.


A rendezvény délelőtt 10 órakor imádsággal kezdődött. Több településről érkeztek roma származású emberek papjaikkal együtt. Nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadásokat:

Péter Mónika, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium közösségi szolgálat koordinátora a szakkollégiumban működő közösségi szolgálatról tartott előadást. Elmondta, hogy a szakkollégisták mely területeken segítik a rászorulókat, s hogy a kötelező óraszámon túl teljesítenek: ami azért nagy öröm, mert ebből az látszik, hogy ez nem egyszerűen kötelességteljesítés részükről, hanem a segíteni akarás motiválja őket.

Juhász Géza homrogdi és Bodolóczki Emil mikóházi parókusok elmondták, hogy egyházközségükben hogyan élik keresztény életüket a cigány származású hívek.

A kegytemplomban végzett imaóra utáni közös ebéd végén egy jó beszélgetés közben sok érdekes dolgot tudtak meg egymásról a jelenlévők. Fél kettőkor került sor a Hajdúdorogi Egyházmegye cigányügyi megbízottjának, Juhász Évának előadására: „Együtt Isten tenyerén – az esélyteremtés szerepvállalói” címmel. Szavai sokakat rádöbbentettek arra, hogy mennyi erő, s ahogy a rendezvény mottója is mondja, szolgálat, hűség és kitartás szükséges ahhoz, hogy a nem roma származású emberek felvállalják a cigánypasztorációs munkát, és eredményesen tudják azt végezni.

Makkai László atya, az Exarchátus cigánymissziós elképzeléseiről beszélt: elmondta, milyen tervekkel, programokkal szeretné segíteni a cigányságot az Exarchátus.

Délután 3 órakor a Homrogdi Egyházi Kórus következett, amelyet Mogyoró Dezsőné, a kórus egyik tagja mutatott be. Elmondta a kórus megalakulásának történetét, és bemutatta a gyermek-kórust is. Először a gyerekeket hallgathatták meg a képzés résztvevői. Ezután Mogyoró Rudolfné, a felnőttkórus tagja tett tanúságot arról, hogyan éli keresztény életét. A program zárásaként a kórus szolgált énekével

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...