Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Roma Kisebbségi Konferencia és Találkozó

Roma Kisebbségi Konferencia és Találkozó

   2012. március 24-én Sárospatakon először került megrendezésre Dr. Orosz Atanáz püspök, exarcha meghívására és Mosolygó Tamás parókus szervezésében a Roma Kisebbségi Konferencia és Találkozó.


Erre az eseményre cigány testvéreink érkeztek Dámócról, Felsőregmecről, Vajdácskáról, a határon túli Királyhelmecről, Sárospatakról, Filkeházáról és még több más helységből. Az összejövetel közösen ünnepelt - püspök atya által vezetett - Szent Liturgiával kezdődött. A Szent Liturgia alatt püspök atya szentbeszédét hallhattuk, majd később Telenkó Miklós atya szólította meg a jelenlévőket.

A találkozón csaknem száz fő vett részt, akik javarészt az őket kísérő lelkipásztorok társaságában érkeztek. Kötetlen beszélgetés, rövid szabadidő és az ebéd után a résztvevők átvonultak a Farkas Ferenc Művészeti Iskola pódiumtermébe.

Itt valósult meg a következő programpont, a Mutasd meg magad, vagyis: Miénk a színpad. Az ideérkező csoportok színes műsorokat adtak elő. Szavalatokat, táncokat, Passió előadást, gyerekénekeket, gyerektáncokat, vallásos énekeket is hallhattak a jelenlévők, amely előadások valóban színvonalasan mutatták meg azt, mennyire fontos az értékek, talentumok felfedezése - és Jézus példabeszéde kapcsán, - az azokkal való helyes gazdálkodás. Az Isten által adományozott talentumok mindenkit köteleznek. Ezeket használni, kamatoztatni kell. Minden nemzet (nemzetiség) hordoz magában valami különlegeset, reá jellemzőt, amelyben ajándékot kapott, amiben kiemelkedővé válhat.

A sikerrel zárult találkozó püspök atya kedves szavaival végződött, aki mindenkinek személyes ajándékot is adott, emlékezetessé téve a napot.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.