Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Országos Katolikus Cigány Zarándoklat Rómában

Országos Katolikus Cigány Zarándoklat Rómában


Tíz évvel ezelőtt magyarországi cigányság egy csoportja zarándokolt el Rómába II. János Pál pápához, hogy áldásában részesüljenek. Ebből az alakalomból a Szentatya megáldotta azt a keresztet, amit a  magyarországi cigányság a csatkai templomban őriz, s azóta számos templomban  imádságra hívta a híveket.

2013 novemberében megismétlődött a zarándoklat. Eljöttek azok is, akik az első zarándoklaton részt vettek, és azok is, akik most először indultak útnak az Örök Városba, hogy a cigányságot képviseljék. A négy busz szinte egy időben indult el Budapestről, a Szent István Bazilikától. A görög katolikus cigány hívek szép számban vettek részt a zarándoklaton.  Az Exarchátusból öt településről érkeztek a hívek erre a hosszú útra.  A zarándoklat lelki vezetője Atanáz püspök atya volt, aki végigkísérte a zarándokokat imádságaival, gondolataival.

A számos lelki programból kettő a leginkább kiemelendő. Az egyik, hogy volt egy közös Szentmise a Jeruzsálemi Szent Kereszt Bazilikában. Itt a prédikációt Dr. Keresztes Szilárd kiérdemesült püspök atya mondta, aki az első zarándoklat szervezője volt. A másik a szerdai audiencia, ahol a cigány hívek megtapasztalhatták Ferenc pápa kitüntető figyelmességét, hiszen több alkalommal is feléjük fordult a Szentatya és mosolyával, közvetlenségével fejezte ki a Magyar zarándokok iránt érzett szeretetét. A Vatikán részéről ez abban is megmutatkozott, hogy először köszöntötték a Szent Péter téren a magyar csoportokat magyar nyelven és a Pápa beszédének rövidített változatát is magyarul hallhatták.

Atanáz püspök atya a Ferenc pápával való találkozás alkalmával átadta a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus közös ajándékát, és kérte a Szentatya imádságát a görögkatolikusokért.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...