Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Országos Katolikus Cigány Zarándoklat Rómában

Országos Katolikus Cigány Zarándoklat Rómában


Tíz évvel ezelőtt magyarországi cigányság egy csoportja zarándokolt el Rómába II. János Pál pápához, hogy áldásában részesüljenek. Ebből az alakalomból a Szentatya megáldotta azt a keresztet, amit a  magyarországi cigányság a csatkai templomban őriz, s azóta számos templomban  imádságra hívta a híveket.

2013 novemberében megismétlődött a zarándoklat. Eljöttek azok is, akik az első zarándoklaton részt vettek, és azok is, akik most először indultak útnak az Örök Városba, hogy a cigányságot képviseljék. A négy busz szinte egy időben indult el Budapestről, a Szent István Bazilikától. A görög katolikus cigány hívek szép számban vettek részt a zarándoklaton.  Az Exarchátusból öt településről érkeztek a hívek erre a hosszú útra.  A zarándoklat lelki vezetője Atanáz püspök atya volt, aki végigkísérte a zarándokokat imádságaival, gondolataival.

A számos lelki programból kettő a leginkább kiemelendő. Az egyik, hogy volt egy közös Szentmise a Jeruzsálemi Szent Kereszt Bazilikában. Itt a prédikációt Dr. Keresztes Szilárd kiérdemesült püspök atya mondta, aki az első zarándoklat szervezője volt. A másik a szerdai audiencia, ahol a cigány hívek megtapasztalhatták Ferenc pápa kitüntető figyelmességét, hiszen több alkalommal is feléjük fordult a Szentatya és mosolyával, közvetlenségével fejezte ki a Magyar zarándokok iránt érzett szeretetét. A Vatikán részéről ez abban is megmutatkozott, hogy először köszöntötték a Szent Péter téren a magyar csoportokat magyar nyelven és a Pápa beszédének rövidített változatát is magyarul hallhatták.

Atanáz püspök atya a Ferenc pápával való találkozás alkalmával átadta a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus közös ajándékát, és kérte a Szentatya imádságát a görögkatolikusokért.

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.