Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Szavalóverseny Miskolcon

Szavalóverseny Miskolcon

Kollégiumunkban, hallgatóink önálló szervezésében megrendezésre került az I. Lakatos Menyhért Szavalóverseny.


Lakatos Menyhért 
Ki a szegény? 

Ki a szegény? Nem tudom. 
Én, vagy az egész világ? 
Ha e föld a mienk, s lakjuk, mint egy nagy család, 
ki az, ki gondjaiba vesz, s aggódik, mint jó anyánk?
És mi a béke? Talán a csend? Reszkető ajkak mögött a ki nem mondott szó? 
Vagy a kiszáradt szemek szürke merengése, a jajt nem halló fülek viaszt rejtgetése: 
Ki a szegény? Nem tudom.
Talán az a másik, aki gazdagodni vágyik.

Összesen 19 versenyző érkezett hozzánk azon környező iskolákból, ahonnan szakkollégistáik érkeztek. Két korcsoportban mérhették össze tudásukat egy kötelező Lakatos Menyhért verssel, és egy szabadon választott költeménnyel.

Első körben a fiatalabb résztvevők előadásait hallgatta meg a zsűri, melynek tagjai Duró Andrea, a Tanárképző Intézet oktatója, Káli-Horváth Kálmán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkárságának munkatársa, Hangácsi Zsuzsanna, Balogh Tibor és Budai Katalin, szakkollégisták voltak.

A második korcsoport versenyzőinek meghallgatását követően a zsűri értékelte az elhangzottakat. Az emléklapok kiosztása után díjazásra kerültek az I-II-III. helyezettek, valamint a különdíjasok. A jutalmakat Lakatos Anka, a szavalóverseny névadójának lánya adta át, a versenyt záró beszédek végeztével.

A szavalóverseny közben lehetőség nyílt a kollégium megismerésére, beszélgetésre a bent lakó hallgatókkal, a társalgóban pedig apró finomságok és hűsítők várták a vendégeket. Mindemellett kollégistáink  is megcsillogtatták tudásukat, hallhattuk Balázs Tünde egyik saját versét, Burai Sándor és Kósa József komolyzenei előadását, Herczku Mihály versmondását, valamint láthattuk Ribb Péter néptánc bemutatóját. A vendégek mind lelkesen, és izgalommal telve vettek részt a megmérettetésen, majd boldogan nézték végig hallgatóink műsorát, mely közelebb hozta egymáshoz a megjelenteket.

Hálás köszönettel tartozunk a Nemzeti Tehetség Programnak, a szakkollégium hallgatóinak a szervezésért és részvételért, a versenyzőknek a felkészülésért és színvonalas előadásokért, a zsűrinek munkájáért, és minden kedves vendégnek, aki eljött hozzánk, hogy együtt fedezhessük fel újra a költészet erejét.

 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

A szerződött támogatás összege: 47.934.400 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 08. 31.

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Laza autós túrák, túratervek: LATURA.... Látogass el a honlapomra és keress rajta szabadidõs programokat!    *****    Kérlek támogasd az ADVENTI rendezvényt. EKE bakszámlaszám: 11731025-20001405-00000000 /OTP Bank/. Hátrányos helyzetû....    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? www.kiftit.gportal.hu Életmód, egészség, fitnesz..www.kitfit.gp.hu    *****    Nyereményjáték!!! Az elsõ 20 hirdetõ fejenként 30 kreditet kap ajándékba!!! Hirdess és nyerj! :)    *****    Csatlakozz te is az Airsoft Csapatunkba!!!!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    Szereted a pirozást? Itt a helyed! Minden, ami tûzijátékkal kapcsolatos!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, mindenkinek érdemes belenézni. Tõlem nagyon részletes sors és személyiség analízist kaphatsz!    *****    Születési horoszkóp,elõrejelzés, biotérkép, Jónás féle fogamzási képlet, baba horoszkóp és még sok lehetõség.Kattints!    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Sok olvasmány, érdekes ezoterikus anyagok és asztrológiai megrendelések, diplomás asztrológustól! Keress meg és válassz!    *****    Ne feledd,nemsokára itt a Karácsony és egy születési horoszkóp,nagyon kedves ajándék,lepd meg szeretteid, örülni fognak!    *****    Ünnepi minijátékkal készültünk, a határidõ rövid, nézz be mielõbb és küldd be a megoldást! :)    *****    My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim - My Little Pony - Én Kicsi Pónim    *****    Számodra mi az, ami átadja az õszi hangulatot? Készíts õszi fotókat, küldd be és nyerj! :)    *****    WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU WBR.GPORTAL.HU    *****    Rendeld meg,születési horoszkópodat 3 év ajándék elõrejelzéssel,biotérképed,párkapcsolati elemzésed.Várlak az oldalamon!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Szeptember 17. - 22. ig minden megrendelés, csak a felébe kerül! Érdemes élni ezzel a lehetõséggel. Várlak az oldalon!!!    *****    Új regényem, olvasóit keresi. Kérlek gyere és olvass bele. Egy Fantasy világ, melyben két harcos a békéért harcol...