Menü
 
Óra
 
Misszióink

Encs 

Homrogd

Felsővadász-Gadna (feltöltés alatt)

Felsőregmec (feltöltés alatt)

Miskolc (feltöltés alatt)

Ózd(feltöltés alatt)

Rakaca

Rakacaszend

Sajópetri

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kereső

Cigany-misszio www
 
 
Hírek
Hírek : Szavalóverseny Miskolcon

Szavalóverseny Miskolcon

Kollégiumunkban, hallgatóink önálló szervezésében megrendezésre került az I. Lakatos Menyhért Szavalóverseny.


Lakatos Menyhért 
Ki a szegény? 

Ki a szegény? Nem tudom. 
Én, vagy az egész világ? 
Ha e föld a mienk, s lakjuk, mint egy nagy család, 
ki az, ki gondjaiba vesz, s aggódik, mint jó anyánk?
És mi a béke? Talán a csend? Reszkető ajkak mögött a ki nem mondott szó? 
Vagy a kiszáradt szemek szürke merengése, a jajt nem halló fülek viaszt rejtgetése: 
Ki a szegény? Nem tudom.
Talán az a másik, aki gazdagodni vágyik.

Összesen 19 versenyző érkezett hozzánk azon környező iskolákból, ahonnan szakkollégistáik érkeztek. Két korcsoportban mérhették össze tudásukat egy kötelező Lakatos Menyhért verssel, és egy szabadon választott költeménnyel.

Első körben a fiatalabb résztvevők előadásait hallgatta meg a zsűri, melynek tagjai Duró Andrea, a Tanárképző Intézet oktatója, Káli-Horváth Kálmán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkárságának munkatársa, Hangácsi Zsuzsanna, Balogh Tibor és Budai Katalin, szakkollégisták voltak.

A második korcsoport versenyzőinek meghallgatását követően a zsűri értékelte az elhangzottakat. Az emléklapok kiosztása után díjazásra kerültek az I-II-III. helyezettek, valamint a különdíjasok. A jutalmakat Lakatos Anka, a szavalóverseny névadójának lánya adta át, a versenyt záró beszédek végeztével.

A szavalóverseny közben lehetőség nyílt a kollégium megismerésére, beszélgetésre a bent lakó hallgatókkal, a társalgóban pedig apró finomságok és hűsítők várták a vendégeket. Mindemellett kollégistáink  is megcsillogtatták tudásukat, hallhattuk Balázs Tünde egyik saját versét, Burai Sándor és Kósa József komolyzenei előadását, Herczku Mihály versmondását, valamint láthattuk Ribb Péter néptánc bemutatóját. A vendégek mind lelkesen, és izgalommal telve vettek részt a megmérettetésen, majd boldogan nézték végig hallgatóink műsorát, mely közelebb hozta egymáshoz a megjelenteket.

Hálás köszönettel tartozunk a Nemzeti Tehetség Programnak, a szakkollégium hallgatóinak a szervezésért és részvételért, a versenyzőknek a felkészülésért és színvonalas előadásokért, a zsűrinek munkájáért, és minden kedves vendégnek, aki eljött hozzánk, hogy együtt fedezhessük fel újra a költészet erejét.

 

 
Pályázatok

EFOP-1.3.7-17-2017-00253"Értékünk a közösségünk"

 

 
Ajánlott oldalak

Görögkatolikus Metropólia

KRSZH

gorogkatolikuskoli.hu

VAtikáni Rádió

Magyar Kurir

ciganypasztoracio.hu

 
GALÉRIA
 
Eseménynaptár
 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.